live-webinar-knop-pictogram-embleem-labe

Komende activiteiten

woe 12 okt. '22 - 16u00

  • Bedrijfsbezoek AZ Alma - Ringlaan 15, 9900 Eeklo

  • Maak kennis met het logistieke gedeelte van het ziekenhuis. 

  • Schrijf je hier in.  (max. 20)

woe 23 nov. '22 - 09u00 t.e.m. 15u30

  • Jaarlijkse studiedag VLEW 

  • Schrijf je hier in. (max. 75)

Programma 

09u00 - Onthaal 

09u30 - Fons Leroy 

Een vaccin voor de arbeidsmarkt

Fons Leroy was tussen 2005 en 2019 de afgevaardigd bestuurder van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB). Hij is licentiaat in de rechten en de criminologie met een bijzonder licentie in bestuurskunde en overheidsmanagement. Vanaf 2019 heeft hij Herman Van de Velde opgevolgd als voorzitter van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen). Maar ook na zijn pensioen blijft voormalig VDAB-topman Fons Leroy een belangrijke stem in het debat over werkbaar werk. In zijn boek "Een vaccin voor de arbeidsmarkt" legt hij enkele pijnpunten van de Vlaamse arbeidsmarkt bloot, die door de coronacrisis extra belicht werden. Het boek is bedoeld als wake-up call en er zitten wel wat eye-openers in.

11u00 - Pauze

11u30 - Johan Van Gompel

De betaalbaarheid van de sociale uitgaven in ons land

In zijn uiteenzetting gaat Johan Van Gompel in op de evolutie van de kosten van de vergrijzing en op de maatregelen die moeten worden genomen om deze betaalbaar te houden. Johan Van Gompel studeerde toegepaste economische wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en economie aan de Université catholique de Louvain. Hij promoveerde ook tot doctor in de toegepaste economische wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Hij is senior economist van de studiedienst van KBC Groep en professor aan de Universiteit Antwerpen, waar hij de cursussen Internationale omgeving en Economische politiek doceert. Sinds oktober 2017 is hij voorzitter van de Studiecommissie voor de Vergrijzing van de Hoge Raad van Financiën, waar hij ondervoorzitter van is. De Studiecommissie brengt sinds 2002 de budgettaire en sociale gevolgen van de vergrijzing in kaart.

13u00 - Lunch 

14u00 - Mieke De Laat

Marketing 3.0

Mieke De Laat is reeds meer dan 25 jaar werkzaam binnen diverse marketing-departementen van middelgrote en grote ondernemingen.  Ze heeft marketing zien evolueren van ouderwetse ‘product push’ naar een meer maatschappelijke marketing oriëntatie. 

Momenteel is ze Marketing Manager binnen McCain, wereldmarktleider op gebied van bevroren aardappelspecialiteiten. 

Ze zal in haar lezing meer inzicht geven in de diverse rollen en verantwoordelijkheden die marketing binnen een merkorganisatie zoals McCain opneemt. 

Welke expertise vandaag de dag nodig is om relevant te blijven en deze VUCA wereld.  Vooral jongere generaties verwachten oprechte betrokkenheid van bedrijven bij hun belangen en zijn ongevoelig voor de puur product-gerichtheid.

Marketing 3,0 gaat over de uitdaging van vandaag binnen marketing :  Hoe waarde blijven creëren met extreme product en klant oriëntatie, maar tevens ook een maatschappelijke rol opnemen. 

15u30 - Einde 

woe 30 nov. '22 - 14u00

  • Bedrijfsbezoek Schoenen Torfs - Industriepark West 50, 9100 Sint-Niklaas 

  • Maak kennis met de missie, waarden, online verkoop, logistiek ... van Torfs. 

  • Schrijf je hier in.  (max. 20)

Webinars 2021

Woe 26 mei - 19u30

Webinar Financiële educatie in Vlaanderen - dr. Kenneth De Beckker

Klik hier om de hand-outs te downloaden. (deelnemers hebben een code ontvangen) 

Webinars 2020

​Di 06 okt. - 19u00

Webinar duurzaam beleggen - Siem de Ruijter

Klik hier om de opname te downloaden. (deelnemers hebben een code ontvangen)

 

Do 19 nov. - 19u00

Webinar digitale marketing en privacy - Lieven Van Nieuwenhuyze

Klik hier om de opname te downloaden. (deelnemers hebben een code ontvangen)

digital marketing.jpg
duurzaam.jpg